Jadłospis
Jadłospis 29.09-03.10
Poniedziałek
Śniadanie-angielka z masłem,dżem,miód,zupa mleczna,herbata,owoc.
Obiad-zupa grochowa z ziemniakami,ryż z prażonymi jabłkami,polewa jogurtowa,kompot.
Podwieczorek-pieczywo razowe z masłem, parówka parzona,papryka czerwona,ketchup,mięta,owoc.
Alergeny:gluten,mleko,seler.
Wtorek
Śniadanie-bułka kajzerka z masłem,sałata,ser żółty,pomidor,kawa na mleku,herbata,owoc.
Obiad-barszcz czerwony z makaronem,ziemniaki z koperkiem,kotlet mielony,sałata z polewą jogurtową,kompot.
Podwieczorek-bułka grahamka z masłem,sałata,wędlina drobiowa,ogórek zielony,herbata ziołowa,owoc.
Alergeny:gluten,mleko,seler,jaja.
Środa
Śniadanie-pieczywo z dynią z masłem,twarożek z rzodkiewką,kakao na mleku,herbata,owoc.
Obiad-zupa brokułowa z ziemniakami,kasza pęczak,gulasz wieprzowy,ogórek małosolny,kompot.
Podwieczorek-pieczywo razowe z masłem,pasztet,papryka czerwona,herbata owocowa.
Alergeny: gluten,mleko,seler.
Czwartek
Śniadanie-pieczywo fitness z masłem,wędlina wieprzowa,sałata,pomidor,płatki na mleku,herbata z cytryna.
Obiad-manna na rosole,ziemniaki z koperkiem,filet z miruny smażony po grecku z warzywami,kompot.
Podwieczorek-rogal z masłem,krem ciasteczkowy,kakao na mleku,herbata z cytryną,owoc.
Alergeny:gluten,mleko,seler,ryba.
Piątek
Śniadanie-pieczywo zwykłe z masłem,pasta jajeczna,szczypiorek,zupa mleczna,herbata z cytryną,owoc.
Obiad-kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami,spaghetti,banan,kompot.
Podwieczorek-mus owocowy,ciasteczko,herbata z cytryną.
Alergeny: gluten,mleko,seler,jaja.
Jadłospis może ulec drobnym korektom w czasie rzeczywistym.
Jadłospis 06.10 – 10.10
Poniedziałek
Śniadanie-pieczywo razowe z masłem,szynka wieprzowa,ogórek zielony,zupa mleczna,owoc,herbata.
Obiad-zalewajka z białą kiełbasą,makaron z polewą jogurtową i jagodami,kompot.
Podwieczorek-angielka z masłem,serek owocowy,herbata ziołowa.
Alergeny:gluten,mleko,seler.
Wtorek
Śniadanie-pieczywo fitness z masłem,pasta z makreli,ogonówka wieprzowa,sałata,papryka czerwona,kawa na mleku,herbata,owoc.
Obiad-zupa pieczarkowa z makaronem,ziemniaki z koperkiem,kotlet schabowy,sałata z polewą jogurtową,kompot.
Podwieczorek-kisiel z owocami,batonik zbożowy,herbata owocowa.
Alergeny:gluten,mleko,seler,ryba.
Środa
Śniadanie-bułka kajzerka z masłem,jajko gotowane,pieczeń rzymska,pomidor,szczypiorek,kakao na mleku,herbata,owoc.
Obiad-krupnik z ziemniakami,kasza gryczana,porcja mięsa w sosie pieczeniowym,surówka z czerwonej kapusty,kompot.
Podwieczorek-pieczywo razowe z masłem,sałata,ser żółty,pomidor,owoc,herbata ziołowa.
Alergeny:gluten,mleko,seler,jaja.
Czwartek
Śniadanie-angielka pszenna z masłem,kiełbasa parówkowa parzona,ogórek zielony,kawa na mleku,herbata,owoc.
Obiad-zupa koperkowa,ziemniaki z koperkiem,filet z miruny,surówka z kapusty kiszonej,kompot.
Podwieczorek-jogurt z granolą,owoc,herbata ziołowa.
Alergeny:gluten,mleko,seler,ryba,jaja.
Piątek
Śniadanie-pieczywo ze słonecznikiem z masłem,pasztet wieprzowy,ogórek kiszony,bawarka na mleku,herbata.
Obiad-rosół z makaronem,ziemniaki z koperkiem,potrawka z kurczaka z warzywami,kompot.
Podwieczorek-bułka maślana z masłem,miód,kakao na mleku,herbata owocowa.
Alergeny:gluten,mleko,seler.
Propozycja jadłospisu może ulec drobnym korektom w czasie rzeczywistym.